Cykelturen

Den dag, vi skulle på cykelferie, var morbror Mikkel i stuen, da jeg vågnede. Det var hyggeligt, fordi han læste historie, og jeg kunne sidde hos ham og vågne.

 

Efter jeg havde fået morgenmad, skulle vi have pakket, så vi kunne komme af sted. Jeg hjalp mor med at pakke hendes sko.

 

 

 

Jeg faldt i søvn i cyklen, men det var ikke helt som det plejer, fordi der var alle mulige andre ting, der også skulle være nede i cyklen sammen med mig, men på en måde var det meget hyggeligt, fordi jeg jo havde det sorte får og min bløde dyne.

 

 

Da jeg vågnede, havde mor og far og morbror cyklet langt, og de havde spist morgenmad på vejen og al muligt, uden jeg vidste det. Så pludselig skulle vi holde pause, fordi morbror lige skulle ordne noget…

 

 

 

Da morbror havde ordnet det, han skulle, kørte vi videre. Vi nåede kun lige et par meter før, morbrors cykel sagde en endnu højere lyd, end når jeg smider fjernbetjeningen hårdt ned i gulvet og råber med i takt. Det var dækket på hans cykel, der havde lavet lyden, og nu lå det helt fladt hen ad vejen. Så blev han nødt til at finde en cykelsmed, der kunne hjælpe ham.

 

Mig og far og mor gik hen på en legeplads for at vente på ham.

Der spiste vi madpakke, og hyggede os, indtil han kom tilbage.

 

 

Da vi alle havde fået lidt mad og de voksne havde drukket kaffe, skyndte vi os videre. Vi kørte over en meget stor vej med mange biler og kom til en meget fin vej med en sø på den ene side. Da de voksne så, hvad der var på den anden side af vejen, åbnede de munden på vid gab og fablede om hvor utrolig tørstige, de pludselig var blevet…

 

 

Så blev jeg også meget tørstig.

 

 

Da vi havde været der lidt, blev jeg meget træt og lagde mig til at sove i cyklen, mens de voksne cyklede videre. De var vist nok både ude i en skov og inde og handle i Netto og ud over markerne, mens jeg bare sov. Så da jeg vågnede, var vi inde i en ny skov, hvor stien var fuld af sten og rødder, og så var der meget langt ned, så jeg skulle spændes ekstra godt fast.

 

 

Jeg synes det var helt vildt sjovt, fordi det kildede i maven, hver gang vi kørte over et bump.

Men så synes far og mor åbenbart, at jeg havde det lidt for sjovt, fordi så måtte jeg ikke i sidde i vognen længere. Jeg sad på vejen, mens far og morbror skubbede cyklen ned…

 

 

 

 

 

Jeg synes det var meget spændende da de skubbede cyklen ned.

 

 

Da vi kom til der, hvor vi skulle sove, startede jeg lige med at tjekke cyklen

 

 

 

Bagefter inspicerede jeg teltet sammen med mor.

 

 

Morbror lavede dej til noget, der hedder snobrød, som jeg er for lille til nu, men som jeg vist gerne må være med til, til næste år.

 

 

 

Far kiggede på søen

 

 

Og morbror lavede aftensmad.

 

 

Det var så spændende, så jeg blev meget træt. Men jeg havde ikke lyst til at sove, så jeg skreg alt hvad jeg kunne, mens først mor og bagefter far prøvede på at få mig til at holde op. Så da far havde sunget godnatsang for mig 32 gange, faldt jeg i søvn og sov lige til næste morgen.

 

De voksne hyggede sig og lavede bål og snobrød.

 

 

Næste morgen da jeg vågnede, kunne jeg se solen og søen og sivene lige ude foran teltet

 

 

Det var ret så fint.

 

Jeg havde sovet rigtig godt i teltet og blev hurtig lige så frisk, som en fisk

 

 

 

 

Så jeg skyndte mig ud for at sige hej til ænderne.

 

 

Da jeg havde fået mor og far til at stå op og lave mad til mig og skifte mig og lege med mig, tænkte jeg, at det var tid til en lur.

Så lavede morbror mad igen, og de voksne spiste lækker morgenmad.

 

 

 

 

Efter maden tog mor en svømmetur i søen.

 

 

Da jeg vågnede, skulle vi af sted igen. Det var dejligt at cykle inde i skoven, hvor der var skygge.

 

 

De voksne skulle hele tiden holde stille for at læse i en bog, der hed Krak, og det synes jeg var kedeligt, så jeg lavede mit mest sure ansigt.

  

Det var dejligst, når vi cyklede

 

 

Så pludseligt blev jeg SÅ træt

 

 

Men så havde mor og far heldigvis en flaske med, som jeg kunne få, så jeg kunne blive mæt og falde i søvn

 

 

Morbror lavede skygge, fordi det var så smaddervarmt.

 

Det var det sidste, jeg oplevede af cykelferien, fordi da jeg vågnede igen, var vi hjemme, og turen var slut. Det var en rigtig dejlig tur, og jeg håber mor og far og morbror vil med igen til næste år.

 

Knus fra Billie

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.